Мешканець Хмельниччини створив "вірус" для викрадення даних користувачів комп’ютерних систем, чоловіка судитимуть

Администратор 2024-10-10 17:23:57 Интересное 32

На Хмельниччині чоловік створив вірусну програму, яка дозволяла завантажувати та відвантажувати файли, робити скриншоти з віддаленого екрана та прослуховувати користувачів

Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура, передає 0382.

Прокурори Хмельниччини направили до суду обвинувальний акт щодо 25-річного жителя Хмельниччини за фактами розповсюдження шкідливого програмного засобу, призначеного для несанкціонованого втручання в роботу електронних комунікаційних систем та несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігалась в комп'ютерах (ч. 1 ст. 361-1, ч.ч. 1, 2 ст. 361-2 КК України).

Як встановило слідство, чоловік розробив вірусне програмне забезпечення, яке позиціонував як додатки до комп’ютерних ігор.

Після того, як програма потрапляла на пристрої користувачів, з'являлася можливість завантажувати та відвантажувати файли, встановлювати й видаляти програми, робити скриншоти з віддаленого екрана, перехоплювати звук з мікрофона і відео з вбудованих або зовнішніх камер.

У ході здійснення санкціонованого обшуку вдома у фігуранта правоохоронці вилучили техніку, яка використовувалася у незаконній діяльності.

Похожие статьи